A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Tűzgátló-füstgátló ajtók felülvizsgálata

Jól ismert OTSZ. előírás, hogy a tűzgátló ajtókat a készenlétben tartónak havonként ellenőriznie kell, illetve mindezt dokumentálnia is szükséges a feladattal megbízott személynek. Ezt képesítéstől függetlenül bárki elvégezheti jelenleg is.

Egy kevésbé ismert kötelezettség azonban, hogy ezeket az ajtókat félévente felülvizsgálat alá kell vetni, melyet csak a megfelelő tűzvédelmi szakvizsga birtokában lévő személy végezhet el.

Amennyiben Önöknél számolni kell ezzel a kötelezettséggel, mi tudunk segíteni.

Vállaljuk tűzgátló és füstgátló ajtók félévenkénti felülvizsgálatát, szakvizsgával rendelkező szakemberek által, a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően.

A felülvizsgálatra vonatkozó jogszabály

54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 248. § (1)

Az üzemeltető köteles az érintett műszaki megoldás üzemeltetői ellenőrzéséről, időszakos felülvizsgálatáról, karbantartásáról a 18. mellékletben foglalt táblázatban meghatározott módon és gyakorisággal, valamint a javításáról szükség szerint gondoskodni.

A felülvizsgálatot ellenőrző hatóság

Az illetékes Katasztrófavédelmi kirendeltség ellenőrzi a tűzgátló ajtók megfelelőségét, a felülvizsgálatok megtörténtét. A bírság a tűzgátló ajtók felülvizsgálatának hiánya esetén azok számtól függően 60.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedhet.

Miért velünk végeztesse a felülvizsgálatot?

  • Mert gyorsan, nagyon kedvező áron végezzük a munkát.
  • A felülvizsgálat után elvégezzük az ellenőrzési naplóban való rögzítést is.

Title Text
Nem lépek be.